Twee originele Oxford fauteuils heb ik gerestaureerd en gestoffeerd.
Van buiten kan je niet bevroeden wat er in de binnenkant van de stoel aan de hand is. In vele uurtjes lekker werken, ontvouwt zich een spannend en ingrijpend verleden. Het teakhouten frame zit met grote bouten vast aan het beklede zit- en ruggedeelte.
Een feestje om het ‘vakwerk‘ van een overijverige stoffeerder los te wrikken. Naast de metalen bouten heeft hij extra houten pluggen met constructielijm en ook nog een paar stevige spijkers voor de eeuwigheid vastgezet. En dan maar vurig hopen, dat tijdens het voorzichtig los tikken, het hout niet openbarst.
Vervolgens wordt het hout goed schoongemaakt, bewerkt en met speciale lijnolie in gemasseerd. Verder alle onderdelen checken en prepareren voor het in elkaar zetten van het houten frame.
Daarna wordt het zit- en ruggedeelte gestript. Het binnenwerk wordt gedeeltelijk vernieuwd en verbeterd. De nieuwe stof meten en knippen en vervolgens alle onderdelen strak stofferen.
Het zit- en ruggedeelte wordt, samen met de gerestaureerde houten frames, met nieuwe metalen bouten vastgezet. Omdat alles uit elkaar is geweest, worden er een paar verbindingslatten opnieuw gelijmd.
Nadat alles weer even nagelopen is, staan de stoelen pico bello klaar voor transport naar de klant.