Rouwkisten en Lijkwades

Afscheid met allure

Bij het loslaten van een overleden dierbare hoort ook het loslaten van alle materiële dingen die zo eigen waren: de lievelingstrui, de sjaal die zo lekker rook, het sieraad. Afstand doen is pijnlijk, want alles vertelt een persoonlijk verhaal.

Woorden zeggen nooit genoeg. Wel kunnen emoties worden uitgedrukt in iets tastbaars. Geef het verlies op eigen wijze vorm. Wat voorbij is, met zachte handen verpakken en afsluiten.

Denk na over het bekleden van de rouwkist, over het (laten) maken van een lijkwade. Oude handgemaakte lapjes, kledingstukken, leer, papier en tekst - het kan worden verwerkt, aangebracht of meegegeven. Zo krijgen persoonlijke eigendommen een bijzondere bestemming. Weggooien hoeft niet meer.

Hierin kan ik u ondersteunen. Samen kunnen we een keuze maken uit de materialen die u wilt gebruiken voor de bekleding van de kist. Ook kan ik, met of zonder hulp van nabestaanden, een lijkwade maken. Ik doe suggesties en geef voorbeelden - u beslist.

Door mijn ervaring en vakmanschap werk ik snel en op maat. De kistbekleding kan binnen 2 à 3 dagen klaar zijn, afhankelijk van de wensen en van de tijd tussen het overlijden en het definitieve afscheid. Voor afwijkende aanpassingen is de levertijd in overleg. Mijn tarief €45,- excl. btw per uur. Er kan een prijsafspraak gemaakt worden.