Melkmeisje fauteuil

Deze barokke fauteuil heb ik bekleed met diverse borduurwerken en recycled leer. Het houten frame met houtsnijwerk heb ik geverfd.

De Barokke fauteuil heb ik bedacht en gemaakt voor de expositie 'Aan Tafel' bij Galerie OKER in Amsterdam. De fauteuil heb ik gestript, gerepareerd en het geloogde houten frame is in de Gesso, een witte onderlaag, gezet. Het binnenwerk is volledig vernieuwd met polyether en dacron en daarna ' in de katoen' gezet. Op de witte gesso-laag is de eerste onderschildering gezet met acrylverf.

Op thema, de 'Aan Tafel' borduurwerken, o.a. het melkmeisje van Vermeer, verzameld. Met deze berg Gobelins de 1ste oriƫntatie om de stoel te bekleden en een beeldend verhaal samen te stellen. De stukken borduurwerk worden zo een unieke stof om het meubel mee te stofferen. De samengestelde Gobelins zijn weer gelardeerd met stukken borduurwerk om het beeldend verhaal te versterken. Het houten frame is op kleur en sfeer met olieverf afgeschilderd, waardoor ze qua kleur en sfeer matchen met de hanfgeborduurde Gobelins.